Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

27.02.2007. 17:02:57 [Pregrada] - Jelena Jurić

ŽNK Pregrada - ŽNK Dinamo-Maksimir

Maksimirke u polufinalu Kupa Hrvatske

Jedna od prilika ŽNK Pregrada (foto D.Špiljak)

Žnk Pregrada- Žnk Dinamo Maksimir (0:3)

Igralište NK Pregrada

Nakon dvije prijateljske utakmice uigravanja, ekipe Žnk Maksimira i Žnk Pregrade susrele su se u polufinalnoj kup utakmici. Omjer dosadašnjih pobjeda je u korist gošći iz Zagreba, ali posljednja odigrana utakmica u Pregradi da naslutiti da bi u bliskoj budućnosti taj omjer mogao biti poljuljan. Uvjeti su bili odlični za igru, teren je bio vrlo dobro pripremljen.

Nogometašice Pregrade su pola sata prije utakmice krenule na zagrijavanje da bi se nakon toga povukle u svlačionicu na dogovor i posljednje pripreme za utakmicu. Poraz bi značio kraj natjecanja u kupu. Ove sezone ždrijeb je odlučio da protivnik već na početku kup natjecanja bude Dinamo Maksimir.

Utakmica je započela u 14.30. pod vodstvom glavne sutkinje Mihaele Gurdon-Bašimamović, prvog pomoćnog suca Lidije Kunštek, i drugog pomoćnog suca Lade Rojc. Glavna sutkinja je odmah dala do znanja da nema prigovora na njene odluke i da će svaki nepotreban prigovor kazniti opomenom.

Prva dvojbena situacija dogodila se u 8 minuti susreta kada se stvorila izgledna prilika za ekipu Dinama, nakon što se lopta odbila od prečku. Gužvu pred golom iskoristila je Marija Matuzić koja je odbijenu loptu plasirala u gol. Upitno je da li je u tom trenutku postojao prekršaj nad vratarom Pregrade. Procjena suca je da je gol regularan. Dinamo vodi 1:0.

Ritam utakmice se podignuo i igračice Pregrade nije demoralizirao pogodak u njihovoj mreži. Razvijala se igra Pregrade iz koje se rodilo nekoliko vrlo izglednih prilika, koje se nažalost nisu realizirale, ali su prisilile Dinamo na defanzivnu igru. Dinamo u prvom poluvremenu nije stvorio niti jednu izgledniju priliku, niti su igrom uspjeli nadigrati igračice Prerade. Obrana Pregrade (Marija Kuća, Nataša Kralj i Jovana Novaković) igrala je bez greške te napad Dinama nije imao priliku za zgoditak. Sredinom terena dominirale su igračice Pregrade: Suzana Brodar, Mateja Tomić, (od 73 Sanja Leskovar), Mateja Mužar, Natalija Burić (od 46 Valentina Drenški), Mateja Horvat (od 34 Tanja Bucifal), uspjevši igračice u napadu Dušanku Juko,(od 83 Tihana Platužić) Jelenu Jurić, dovesti u nekoliko gol prilika. Nažalost, propuštene prilike su nenadoknadive. Uz prilično oštru igru gošći prvo poluvrijeme je završilo 1:0.

Da Dinamo ni u kojem slučaju nije potcijenio Pregradu evidentno je i činjenice da je izašao na teren u najjačem sastavu a da igra Pregrade na terenu nije dozvoljavala nikakve kalkulacije niti izmjene. Gol je visio u zraku. Osjetila se želja i borba igračica Pregrade da postignu gol ali nisu imali sportske sreće. Bolje rečeno, pratila ih je sportska nesreća jer su drugi zgoditak primile autogolom u 76 minuti. Dinamo vodi 2:0. Tu se utakmica donekle preokrenula iako Pregrada nije odustajala od namjere odigrati do kraja znalački i borbeno, ali se već vidio umor. Treći zgoditak je bio u sudačkoj nadoknadi iz dosta diskutabilne situacije, da li se radilo o zaleđu Dinamovih igračica? Procjena suca je da nije bilo zaleđa i gol je regularan. Inače, suđenje tijekom utakmice je bilo korektno.

Jedna od najbolje odigranih utakmica ŽNK Pregrade! U pojedinim fazama igre nadigrale su igračice Dinama, stvarale su prigode, imale posjed lopte, neutralizirale napadačice Dinama koje nisu uspjele stvoriti gol priliku, uspjevale prenjeti igru u fazu napada, ali nažalost, izostala je realizacija, a najmanja greška bila kažnjena-nedostatak sportske sreće. Svi koji su gledali, pratili ili saznali o igri Pregrade u ovoj utakmici, trebali bi se dobro zabrinuti...

Vrlo dobru igru pružila je kapitenica Pregrade na ovoj utakmici: Nataša Kralj.

I jedan ne tako nebitan podatak: Žnk Pregrada je imala "dužu" klupu od Dinama!

Reklama