Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.12.2017. 12:54:01 - Grad Pregrada

Ovog vikenda u Pregradi božićni sajam, božićni koncert i paljenje četvrte adventske svijeće

U sklopu programa "Božić u Pregradi" ovaj je tjedan obilovao događanjima. Tako su u srijedu učenici trećeg i četvrtog razreda Područne škole Benkovo te učenici 4. b razreda Osnovne škole Janka Leskovara posjetili štićenike doma za starije osobe "Golubić" u Benkovu, a istog je dana u organizaciji DND Pregrada održana je predstava "Gdje su nestali pokloni Djeda Mraza?" u prostorijama Osnovne škole. 

Jučer je u centralnoj školi održana božićna priredba, a svoju završnu priredbu održao je i Dječji vrtić "Naša Radost" , dok je Glazbena škola Pregrada godinu završila koncertom.

Danas će božićnu priredbu imati učenici Područne škole Benkovo s početkom u 16 sati, a u dane koji su pred nama slijedi bogati program.  

Subota će započeti Božićnim sajmom na Trgu Gospe Kunagorske, koji možete posjetiti od 10 do 13 sati. Od 15 sati događanja se sele na Vinagoru, gdje vas također očekuje Božićni sajam te sveta misu i druženje na terasi samostana. U večernjim satima u Crkvi Uznesenja BDM u Pregradi održat će se tradicionalni božićni koncert, a nakon toga na adventskom vjenčiću na gradskom trgu upalit će se četvrta adventska svijeća.

U nedjelju u 18 sati započinje Dječja polnoćka u Crkvi Uznesenja BDM, a u 20 sati u Kapelici sv. Mihaela u Sopotu održat će se Misa bdijenja te polnoćka u Kapelici sv. Ane na Plemenšćini.

Misa bdijenja u Crkvi BDM Kraljice mira u Marincima počinje u 22 sata, dok će božićna polnoćka i vatromet s Kostelgrada započeti u 23 sata. U Crkvi Uznesenja BDM i Župi Pohoda Blažene Djevice Marije na Vinagori polnoćka će početi u ponoć.

Reklama