Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

07.06.2016. 10:58:06 - Dječji vrtić "Naša radost"

Podignuta Zelena zastava na Dječjem vrtiću Naša radost

Foto: Darko Topolko

Veselo i svečano jučer je u Dječjem vrtiću "Naša radost" podignuta Zelena zastava, simbol statusa  Međunarodne eko škole, odnosno Eko vrtića, koji mu je dodijeljen 13. svibnja ove godine.

Mnogim uzvanicima , roditeljima i djeci,  nakon  himne, pozdravnim se riječima obratila ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić, a potom i gradonačelnik Marko Vešligaj. Zelenu zastavu donijela su djeca vrtićke eko – patrole i djevojčice Nika Petek i Ana Kos, a podigli je kumovi  Vedran Krog (poduzeće ULTIMA d.o.o. Pregrada) i Julije Fišter (KUNA_GORA z.z. Pregrada).  Uz podizanje zastave djeca i odgojiteljice otpjevali su vrtićku eko himnu "Naša radost" za koju je tekst i glazbu napisala ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić. Prigodnim riječima vezanim uz ekologiju i ljubav prema prirodi obratio se i pregradski župnik vlč. Ivan Mikec, koji je zastavu, uz želju da se dugo vijori, blagoslovio.

Foto: Darko Topolko

Foto: Darko Topolko

Svečanosti je nazočila i predstavnica Udruge "Lijepa Naša", regionalna koordinatorica Eko škola  KZŽ, Božena Slunjski, a pročitano je i pismo predsjednika doc.dr.sc. Ante Kutle. Nakon podizanja zastave, u dvorani vrtića, održana je završna svečanost na kojoj su se od vrtića oprostili predškolci koji će na jesen krenuti u prvi razred osnovne škole.  

Foto: Darko Topolko

Foto: Darko Topolko

Reklama