Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.09.2013. 22:21:12 - RHZK

Predstavljena knjiga D. Vinceka Labirint zbilje i imaginacije

Foto: Josip Krušlin

U nedjelju je u Osnovnoj školi Viktora Kovačića u Humu na Sutli predstavljena treća knjiga Denisa Vinceka, Labirint zbilje i imaginacije, zbirka kolumni. O knjizi je govorila Narcisa Brezinščak, ravnateljica humske knjižnice. Riječ je o knjizi u kojoj je sabrano autorovih 60-tak kolumni objavljenih u zagorskim tiskovinama između 2008. i 2012. godine.

Recenzent knjige je prim. dr. sc. Rajko Fureš, koji ističe da je Denisova knjiga najbolji dokument i svjedočanstvo u razobličavanju svakodnevnih prijetvornosti. "Pritom možemo ući u duše ogoljenih pozera koji nas svakodnevno, iz godine u godinu, iz desetljeća u desetljeće, bombardiraju u javnom i društvenom životu, gradeći u labirintu opsjena i rijetkih trenutaka svjesnosti samo sebi svojstven svijet utvara i privida, svijet kojemu mi kao dezorijentirani statisti temeljem uvjetovanih refleksa bespogovorno plješćemo, klanjajući im se pritom", kaže dr. Fureš u recenziji koju je nazvao "Jedino istom protiv laži".

U programu jučerašnje promocije nastupili su mladi glazbeni sastav Mladići Zagorja te učenici OŠ Viktora Kovačića, dok su promociju svojom nazočnošću uveličali pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, humski načelnik Zvonko Jutriša, ravnateljica humske škole Biserka Špiljak i brojni drugi.

Originalni članak

Reklama