Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

15.09.2012. 17:41:31 - ZTK KZŽ

Predstavljena prva knjiga Denisa Vinceka

Foto: ztk-kr.hr

U Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi predstavljena je u četvrtak prva knjiga Denisa Vinceka pod naslovom "Radioamaterska glasila u Hrvatskoj (1924. - 2012.)". Izdavač je Radioklub "August Cesarec" Pregrada, a knjiga je izdana uz potporu Zajednice tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije.

Na predstavljanju je bilo više od 40 ljudi: brojni Pregračani, radioamateri iz cijele Hrvatske (čak i s Hvara) i ljubitelji tehničke kulture. Skupu su se odazvali i visoki uzvanici: dopredsjednik Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Stanko Majdak te Ivica Lučić, izaslanik predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotića. Pregradski radioklub predstavio je predsjednik Davor Antolić, knjigu je predstavio recenzent primarijus dr. sc. Rajko Fureš, dr. med., a autor je kroz fotografije prikazane na PowerPoint prezentaciji govorio o sadržaju knjige.

U glazbenom dijelu nastupili su učenici Glazbene škole Pregrada, a program je vodila ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada Zdravka Žiger-Žgela, prof. U knjizi je na 100 stranica (boja, tvrdi uvez) prikazana povijest radioamaterskih glasila u Hrvata, od 1924. do danas, a autor je uz to dao podatke o razvitku radioamaterskog pokreta u Hrvatskoj, nužne za razumijevanje okolnosti izdavanja glasila. Dr. sc. Fureš istaknuo je u recenziji kako je riječ o pionirskom radu u tom području, napravljenom po svim kriterijima prema kojima se izrađuju znanstveni radovi. Prisutni su na dar dobili knjigu koju je autor potpisao, a druženje je uz bogati domjenak nastavljeno u školi.

Reklama