Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.05.2018. 09:10:21 - Grad Pregrada

Pregradskim udrugama dodijeljeno 418 tisuća kuna

U Gradskoj vijećnici je u petak 18. svibnja održano potpisivanje ugovora između Grada Pregrade i udruga koje su temeljem tri natječaja raspisanih od strane Grada Pregrade i Sportske zajednice grada Pregrade stekle pravo na potporu za financiranje svojih programa i projekata u 2018. godini.

Udruge s područja Pregrade mogle su prijaviti svoje projekte zaključno do ožujka 2018. godine. Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih projekata izvršilo je njihovu procjenu te su temeljem toga donesene odluke o visini financijskih sredstava. Pravo na potporu steklo je 19 udruga, u ukupnom iznosu od 418.100,00 kuna. Ugovore je korisnicima dodijelio gradonačelnik Marko Vešligaj.

"Zbog povećanih prihoda u gradskom proračunu, Grad je ove godine za projekte udruga osigurao 100 tisuća kuna više u odnosu na prošlu godinu. Veseli me što imamo mnogo vrlo uspješnih i aktivnih udruga, koje se redovito uključuju u naše manifestacije te svojim projektima podižu kvalitetu života u Pregradi. Mislim da ove godine sve udruge mogu biti zadovoljne sredstvima koje su ostvarile na natječajima, a nadam se da ćemo im sljedeće godine osigurati još veću potporu", rekao je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Financijska sredstva dobile su četiri udruge iz područja kulture i tehničke kulture, u ukupnom iznosu od 96.100 kuna, dok je devet ostalih udruga s područja grada Pregrade u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna ostvarilo ukupno 50 tisuća kuna. Što se tiče udruga u sportu, njima je dodijeljeno 272 tisuće kuna.

Reklama