Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.09.2015. 13:55:08 - Petra Vdović

Promocija prvog albuma KUD-a

Foto: Dalibor Grilec

"Dotekni dušu, radost z lica vugni, buš čul kak duša popeva,a  srce ti igra", stihovi su najavne pjesme CD-a prvijenca Kulturno umjetničkog društva Pregrada pod nazivom "Dotekni dušu", čija je promocija održana prošlog petka u sklopu manifestacije "Branje grojzdja 2015." u Gradskoj vijećnici.

Na promociji CD-a, koju je vodila Tihana Gjurašin, članovi KUD-a izveli su nekoliko pjesama koje se nalaze na albumu, a među kojima je i pjesma "Peharček moj", zagorskog pjesnika Đure Prejca za koju je prošle godine snimljen i video spot. Uz ovu dobro poznatu pjesmu, album sadrži još dvanaest skladbi različitih glazbenih žanrova i predstavlja presjek tridesetpetogodišnjeg rada KUD-a, a sniman je tijekom 2014. i 2015. u studiju SOVA u Pregradi. U umjetničkoj realizaciji sudjelovali su članovi tamburaške sekcije i mješovitog pjevačkog zbora sa solistima Milkom Peerom i Lucijom Belošević te gostima Ölenom Hryazyevom Ciglenjak, Silvijom Lugarić i Vladom Zorkom.

Svečanu promociju uveličali su brojni gosti i prijatelji KUD-a: Klapa Kmeti, ŽVA Sotelia, Adalbert Turner Juci, Branko Greblički Ventek i Aljoša Mutić. Osim tradicionalnih zagorskih skladbi, na promociji su se mogle čuti i izvedbe Andree Bocellija, Arsena Dedića, Bijelog Dugmeta i Glenna Millera, kojeg je na saksofonu uz tamburašku pratnju odsvirao Aljoša Mutić.

Najveće oduševljenje među publikom ipak je izazvala izvedba pjesme "Con te partiro" Andree Bocellija, koju su otpjevali Milko Peer i mlada Lucija Belošević, pokazavši tako da pregradski KUD ima pjevače svjetske klase i zadivljujućih glazbenih sposobnosti. Koncert je završio nezaobilaznom pjesmom "Dečki smo iz Pregrade", gdje su se Milku Peeru i Vladi Zorku u izvedbi pridružili svi gosti i posjetitelji.

Predsjednica KUD-a Slavica Vidaček zahvalila je svim sponzorima na pomoći, a posebno vjernoj publici čiji su pljesak i potpora KUD-u  najveća nagrada, ali i poticaj za daljnji rad. Sponzori na albumu jesu: Grad Pregrada i Krapinsko-zagorska županija (preko sredstava ostvarenih na natječaju), Vetropack Straža, Kamgrad, Kostel promet, Ultima, Matis i Tena-G.

Reklama