Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.06.2016. 12:10:26 - Petra Vdović

Uređeno igralište u Kostelu u sklopu projekta "Budi koristan"

Igralište pored Područne škole Kostel prošlog je vikenda uređeno zahvaljujući društveno korisnom projektu "Budi koristan".

Naime, u sklopu školovanja na CROMA EduCare programu za nastavak profesionalnih kompetencija i znanja, tim dr. Pavle Miletić, kojeg čine Branimir Drenški, Darko Krmek, Vedran Hucaluk i Bojan Tepeš, a pod mentorstvom prof. dr. sc. Mislava Ante Omazića, osmislio je i napravio društveno koristan projekt, kako bi naučili postupak pripreme i realizacije po fazama nekog projekta, da bi ubuduće to znali primijeniti i na svojim radnim mjestima.

Branimir Drenški, jedan od članova tima dr. Pavle Miletić objasnio je kako je projekt trebao biti pripremljen na način da se može realizirati u skladu s mogućnostima članova tima, a da bude koristan za društvo. "Kolegama iz tima dao sam prijedlog da dvije faze projekta pripremimo i odradimo u Pregradi, s obzirom da će se s realizacijama našeg projekta napraviti nekakva korist društvu", istaknuo je Drenški.

Tako je u Dječjem vrtiću "Naša radost" realizirana prva faza projekta, sadnja vinove loze i uređenja dvorišta vrtića, a prošlu subotu, 28. svibnja, odrađena je i druga faza, uređenje dječjeg igrališta pored Područne škole Kostel. Na spomenutom igralištu članovi tima pokosili su travu te novom bojom osvježili ljuljačke i klackalice, a sve kako bi poboljšali prostor za sportske aktivnosti djece i podignuli kvalitetu njihovog provođenja slobodnog vremena

"Misija projekta nam je zajedničkim radom svih članova tima provoditi aktivnosti uređenja jednog dječjeg igrališta i sadnje voćki na neobrađenoj zelenoj površini jer navedenim aktivnostima doprinosimo očuvanju okoliša i promoviramo zdrav život. Želimo poslužiti kao primjer drugima te ih potaknuti i uvjeriti da i oni svojim djelovanjem mogu mijenjati svijet oko sebe nabolje", poručio je Branimir Drenški.

CROMA EduCare je tromjesečni integrativni program stručne edukacije koji nudi alate i znanje (Edu) za razvoj menadžerske i poduzetničke učinkovitosti. Kroz dinamični nastavni proces vodi brigu (Care) o vrijednosti i integritetu svakog pojedinca. Od 2011. godine osam je generacija, odnosno više od 120 polaznika završilo ovaj program. CROMA EduCare polaznicima omogućava da u najkraćem vremenu ovladaju potrebnom razinom izvrsnosti, a kroz procese interaktivnog učenja i praktičnoga rada vode ih najiskusniji predavači i ugledni hrvatski gospodarstvenici.

Reklama