Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

15.03.2017. 08:53:00 - Martina Jurmanović

Večer znanosti u Pregradi

Mali i veliki, željni istraživanja i novih znanja, pozivamo vas na drugu Večer znanosti koja će se održati u petak, 31. ožujka, u Pregradi.

Radi se o zabavnom i edukativnom projektu u organizaciji OŠ Janka Leskovara iz Pregrade, OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli i Gradske knjižnice Pregrada, kojim se nastoji popularizirati znanost i potaknuti na istraživanje svijeta koji nas okružuje. Očekuju vas efektni pokusi, zanimljive znanstvene činjenice, predavanja, izložba i kviz.

Posebnost ovogodišnje Večeri znanosti su:

- radionice Mozgaonice (edukacijski centar iz Zagreba) sa drvenim didaktičkim igrama mozgalicama,

- istraživačke točke udruge e-STUDENT (djeluje na Sveučilištu u Zagrebu) na kojima će predstaviti mikroskop Foldscope i šivanje bakterija, glazbenu olovku, voćnu bateriju i dvije teme: Ima li sunca nakon kiše te Duga i boje,

- Šumarski fakultet sa šumskim puzzlama,

OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, SŠ Pregrada i DV Naša radost također će imati svoje istraživačke točke, a Davor Lacković predstavit će svoje Astro karikature na izložbi. Osim istraživačkih točaka, posjetitelji će moći slušati dva predavanja: "Put u svemir" koje je namijenjeno učenicima i "Svjetlosno onečišćenje", predavanje za odrasle koje će održati Korado Korlević iz Astronomskog centra Višnjan.

Znanje stečeno na predavanjima i istraživačkim točkama provjeriti ćemo u kvizu u kojem će se natjecati ekipe učenika i odraslih. Publika će također moći sudjelovati u kvizu u KAHOOT-u. Večer znanosti planirana je na Trgu Gospe Kunagorske, Gradskoj vijećnici i Gradskoj knjižnici Pregrada.

 

RASPORED AKTIVNOSTI
17:00 - 20:00 Znanstvene radionice
17:00 - 21:00 Astro krarikature
17:45 Svjetlosno onečišćenje
19:00

Put u svemir

20:15 Kviz

 

 

Reklama