Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

26.10.2008. 14:17:41 - Zlatko Šorša

Sport: ŽNK Pregrada

Ženski nogometni klub "Pregrada", utemeljen je 1996. godine (prva utakmica odigrana 30.05.1996.), a registriran pod nazivom ŽNK "Pregrada Kunateks" 11.05.1999.godine te se od tada natječe u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene gdje je postigao zapažene rezultate (finalisti Kupa Hrvatske 2005. godine, 2. mjesto u prvenstvu Hrvatske...). 2003. godine klub mijenja u današnji naziv ŽNK Pregrada. Svoje utakmice igra širom Hrvatske (Dubrovnik, Split, Osijek, Slavonski Brod, Đakovo, Beli Manastir, Rijeka, Križevci, Zagreb, ...), te u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Italiji, a uključuje se i u razne humanitarne projekte.

Klub trenutačno broji 40-tak aktivnih članica juniorskog i seniorskog sastava. U klubu rade tri trenera, jedan sa A te dva sa B licencama. U Hrvatskom nogometnom savezu slovimo za jednog od najbolje organiziranih ženskih nogometnih klubova u Hrvatskoj te je sukladno tome i nekoliko djelatnika i igračica primilo priznanja.

Seniorke

Ženski nogometni klub "Pregrada" natječe se u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza. U sezoni 2008/2009 liga broji 8 klubova (dvokružno, a nakon toga liga za prvaka i liga za ostanak, ukupno 20 kola), a ŽNK Pregrada  zauzima 4. mjesto na ljestvici. U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza natječemo se i u kupu Hrvatske za žene gdje smo 2005. godine bili finalisti, a 2006. godine u polufinalu. Često gostujemo po turnirima u Hrvatskoj (Kraljevica, Zagreb, Umag, Novi Marof, Varaždin, ...) i na turnirima u inozemstvu (Austrija, Italija, Slovenija, Mađarska, ...), na humanitarnim utakmicama (Zvijezde protiv ŽNK Pregrada za udrugu Krijesnica u sklopu TV emisije Derby  HTV...), sudjelovali smo i na 1. Hrvatskim svjetskim igrama gdje smo predstavljali Hrvatsku u ženskom nogometu i osvojili 2. mjesto. Seniorke u sezoni odigraju 20-ak prvenstvenih i oko pet kup utakmica te oko dvadesetak prijateljskih, humanitarnih, revijalnih utakmicama kojima su nastupale sve (22) igračice. Trener seniorki je Ivan Čalušić.

Juniorke

Mladež Ženskog nogometnog kluba "Pregrada" natječe se u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene - skupina ZAPAD (mladež) koju organizira Hrvatski nogometni savez. Liga u sezoni 2008/2009 broji 8 klubova, s time da se igra dvokružno. Mladež ŽNK Pregrada tri godine je sudionik festivala ženskog nogometa u Lepoglavi, a ove godine osvojile su prvo mjesto. Do sada smo organizirali dva turnira u malom nogometu za djevojčice do 15 godina kroz zimske školske praznike. Mladež tokom sezone odigra 14 prvenstvenih te desetak prijateljskih i revijalnih utakmicama kojima su nastupale sve igračice. Ove godine djevojčice do 15 godina sudjelovale su na Svjetskim igrama mladeži koje su se održale u Beču te su osvojile treće mjesto. Trenerica juniorki je prof. Maja Cesarec.

ŽNK Pregrada svake godine organizira školu nogometa za djevojčice s ciljem unapređivaja ženskog nogometa. Iz našeg kluba u različitim reprezentacijama (A-vrsta, U-19, U-17) Hrvatske vrlo uspješno nastupa 11 igračica.

Uređujemo i vlastite internetske stranice: www.znk.pregrada.hr.

Vezano

Arhiva

Reklama