Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

26.10.2008. 10:37:34 - Tomislav Krušlin

Udruga Zefra

Goli kuhari na terasi Planinarskog doma

Goli kuhari na terasi Planinarskog doma

Udruga civilnog društva Zefra iz Pregrade, osnovana 16.04.2005., zalaže se za poboljšanje društvenog, kulturnog i političkog života mladih u Gradu Pregradi i Krapinsko-županiji, potiče međuljudsku toleranciju i svijest o potrebi zaštite okoliša i želi upoznati mlade ljude s urbanim načinom života koji postoji u Hrvatskom zagorju. Također surađuje s drugim udrugama s područja KZŽ i Grada Pregrade, član je Mreže Mladih Hrvatske, krovne organizacije mladih u RH te je suosnivač i član Mreže udruga Krapinsko-zagorske županije. Trenutno brojimo oko 80 članova, većinom mladih.

Udruga Zefra za svoje djelovanje većinom je koristila prostor Doma kulture - Diska koji je uređen zahvaljujući dvomjesečnom volonterskom radu članova Zefra i mnogih drugih udruga i osoba s područja Grada. Taj isti preuređeni Dom kulture srušen je nakon samo par mjeseci rada čudnom odlukom gradskih vlasti koje su ga, koje li ironije, svečano otvorile. Detaljnu kronologiju slučaja, kao i informacije o svim našim aktivnostima možete pronaći na stranicama udruge www.zefra.hr.

Bez obzira na trenutnu situaciju Zefra ide dalje te je u subotu 23. kolovoza priredila tradicionalno cjelodnevno druženje na Kunagori pod nazivom "Summerfest". Dan je započeo sportski u podne sa paintball okršajima u šumi nedaleko od Planinarskog doma. Na kraju igranja prisutne igrače/igračice Zefrin kuhar Nenad Krsnik počastio je s izvrsnim gulašem od veprovine. Kasnije je počeo i Zefrin "Goli kuhar" koji je ove godine odrađen pod krovom na terasi zbog uporne kiše. Kuhari su se natjecali u kuhanju gulaša, a kuharice i kuhari bili su predstavnici udruga mladih s područja Krapinsko-zagorske županije: KUM (Kumrovec), HUM (Hum na Sutli), SEP (Desinić), Kostelska pištola (Kostel) i naravno Zefra. Gulaše je ocjenjivao stručni žiri koji su činili: Branko Apostolovski, Slavko Dimač, Anđelko Pasarić i Oliver Sedlar. Zbrajanjem bodova žiri je donio odluku da je ovogodišnji pobjednik "Golog kuhara" udruga HUM iz Huma na Sutli, a njihov gulaš su kuhali: Nina Očko, Hrvoje Lugarić i Marko Šolman. Nakon proglašenja pobjednika Zefrina fešta se nastavila svirkom mladih alternativnih bendova: Lost Cause i Kreutz iz Zaboka do dugo u noć.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su nam pomogli da se "Summerfest" ostvari a to su: Staklorez Burić (Pregrada), Diskont Posavec (Pregrada), Belina cerade (Krapinske Toplice), udruga Mraz (Zabok), paintball klub Sparta (Zagreb). Zahvaljujemo se i svima koji su nam pomogli u dosadašnjem djelovanju na bilo koji način te se nadamo da će se ta pozitivna suradnja nastaviti s našim djelovanjem i dalje.

Vidimo se na Summerfestu sljedeće godine, predzadnjeg vikenda u kolovozu!

Vezano

Arhiva

Reklama