Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.05.2018. 07:42:48 - Grad Pregrada

Gradu Pregradi 100 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu upravne zgrade i zgrade društvenog doma

Zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec Ružić potpisala je jučer u Zagrebu ugovor s ministricom regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijelom Žalac u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju. Grad Pregrada dobio je 100 tisuća kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu upravne zgrade i društvenog doma.

Inače, Grad Pregrada već je ranije ove godine ostvario iznos od 1.960.257,09 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za ovaj projekt, čija je ukupna vrijednost 3.365.898,15 kuna. Energetskom obnovom građevine, koja obuhvaća implementaciju građevinskih, elektro i strojarskih mjera, direktno će se doprinijeti smanjenju godišnje potrebe toplinske energije za grijanje i hlađenje odnosno smanjenju potrošnje energije u sektoru javnih zgrada. Također, poboljšat će se boravišni, higijenski i zdravstveni uvjeti boravka zaposlenika i korisnika. Projektom je planirana obnova vanjske ovojnice ugradnjom nove stolarije, izvedbom fasade i izvedbom toplinske izolacije stropa i krova, izmjena dotrajalog i neučinkovitog sustava flou i klasične rasvjete te rekonstrukcija sustava toplovodnog grijanja građevine.

Kroz Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova ukupno je odobreno sufinanciranje 16 projekata s područja Krapinsko-zagorske županije.

Reklama