Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

08.03.2018. 12:44:47 - Grad Pregrada

Novih 1,96 milijuna kuna iz EU fondova za Grad Pregradu

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar jučer je u Krapini svečano uručio prijaviteljima iz Krapinsko-zagorske županije Odluke o financiranju projekata energetske obnove u okviru Poziva "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora". Jučer su odluke uručene projektima koji generiraju najveću procijenjenu uštedu primarne energije koja za projekt energetske obnove Upravne zgrade i zgrade Društvenog doma (aneks upravne zgrade) Grada Pregrade iznosi 218.095,83 kWh/godišnje odnosno 62,66 posto.

Grad Pregrada ostvario je iznos od 1.960.257,09 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 3.365.898,15 kuna. Razdoblje provedbe iznosi 18 mjeseci. Energetskom obnovom građevine, koja obuhvaća implementaciju građevinskih, elektro i strojarskih mjera, direktno će se doprinijeti smanjenju godišnje potrebe toplinske energije za grijanje i hlađenje odnosno smanjenju potrošnje energije u sektoru javnih zgrada. Također, poboljšat će se boravišni, higijenski i zdravstveni uvjeti boravka zaposlenika i korisnika. Projektom je planirana obnova vanjske ovojnice ugradnjom nove stolarije, izvedbom fasade i izvedbom toplinske izolacije stropa i krova, izmjena dotrajalog i neučinkovitog sustava flou i klasične rasvjete te rekonstrukcija sustava toplovodnog grijanja građevine.

Ovo su treća sredstva ostvarena iz EU fondova. Naime, u proteklih godinu dana Grad Pregrada uspješno je povukao 1.486.863,35 kuna europskog novca za izgradnju reciklažnog dvorišta te 1.200.685,70 kuna za uređenje nerazvrstane ceste C1-Petrovina-Menjački, a uz projekt energetske obnove upravne zgrade, radi se o iznosu od ukupno 4,6 milijuna kuna.

Reklama