Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

06.06.2018. 08:18:00 - Grad Pregrada

Potpisan ugovor s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja vrijedan 1,96 milijuna kuna

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj potpisao je u utorak, 5. lipnja u Gornjoj Stubici s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom ugovor o dodjeli ukupno 1,96 milijuna kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu upravne zgrade Grada Pregrade i aneksa zgrade u kojem borave udruge.

Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.960.257,09 kuna, dok ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosi 3.365.898,15 kuna. Razdoblje provedbe iznosi 18 mjeseci. Energetskom obnovom građevine, koja obuhvaća implementaciju građevinskih, elektro i strojarskih mjera, direktno će se doprinijeti smanjenju godišnje potrebe toplinske energije za grijanje i hlađenje odnosno smanjenju potrošnje energije u sektoru javnih zgrada. Također, poboljšat će se boravišni, higijenski i zdravstveni uvjeti boravka zaposlenika i korisnika. Projektom je planirana obnova vanjske ovojnice ugradnjom nove stolarije, izvedbom fasade i izvedbom toplinske izolacije stropa i krova, izmjena dotrajalog i neučinkovitog sustava flou i klasične rasvjete te rekonstrukcija sustava toplovodnog grijanja građevine.

Također, tom prilikom ministar Štromar uručio je i Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekata sanacije klizišta na području Krapinsko-zagorske županije. Odluke su dodijeljene na temelju Javnog poziva Ministarstva od 26. veljače 2018.  godine koji je raspisan radi sanacije i sprječavanja štetnih posljedica klizišta na području cijele Republike Hrvatske.

Grad Pregrada dobio je 140 tisuća kuna za početak sanacije klizišta ceste K – 2-D206 – Zad. Dom – Sv. Štefan – Novaki – Plemenšćina.

 

 

 

Reklama