Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

08.04.2008. 21:33:49 - DV Naša radost

Pregradski dječji vrtić s novim radnim vremenom

Dječji vrtić Naša radost od jučer je započeo s radnim vremenom prilagođenim potrebama zaposlenih roditelja. Prijepodnevni 10-satni program započinje u 5,30 sati, a završava u 15,30 odnosno 16,00 sati, dok poslijepodnevni program započinje u 12,00 sati i završava u 22,00 sata.

Novo radno vrijeme prilagođeno je tako roditeljima zaposlenima u trgovini, tekstilnoj industriji i građevinarstvu te onima koji rade u Zagrebu i drugim udaljenim mjestima.

Ovoj promjeni u radnom vremenu koju je predložilo Upravno vijeće vrtića  prethodile su mnoge radnje. Tako su zatražena mišljenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa - Odjela za predškolski odgoj te Ureda državne uprave - ispostave Pregrada. Gradsko vijeće je dalo suglasnost na izmjene potrebnih akata vrtića, a Upravno vijeće je donijelo Odluku o izmjeni Godišnjeg plana i programa rada vrtića za 2007/08. ped. god.

U vrtiću je zaposlena još jedna odgojiteljica, a u skladu sa zakonskim propisima promijenjeno je i radno vrijeme gotovo svih zaposlenih. Posebna pažnja posvećena je timskom planiranju aktivnosti i pravovremenoj razmjeni informacija među odgojiteljicama. Organizacija prehrane u vrtiću prilagođena je novim prehrambenim standardima, a dnevni odmor tijekom dana individualnim potrebama djece.

Već prvog dana u poslijepodnevnom programu je bilo sedmero djece. Budući da su to djeca različite dobi (od 18 mjeseci do polaska u školu) ova skupina odiše pravim obiteljskim ugođajem.

Do sada je prijavnice za boravak djece u ponuđenom novom programu potpisalo 16 roditelja, a nadamo se da će se taj broj ubrzo povećati (prema provedenim anketama na 22 do 26 roditelja).

Reklama