Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.08.2015. 21:41:18 - Grad Pregrada

Započeli radovi na uređenju zgrade DV "Naša Radost"

U  Dječjem vrtiću  "Naša radost" započeli su radovi na uređenju zgrade   te su trenutno   u tijeku radovi zamjene drvene stolarije novom PVC stolarijom. Nakon zamjene dotrajale stolarije slijede radovi na novoj fasadnoj ovojnici s boljim toplinskim sustavom, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 450 000 kuna s PDV-om.

Sredstva za navedene radove u iznosu od 200 000 kn dobivena su od strane Ministarstva gospodarstva apliciranjem od strane Grada Pregrade na Javni poziv za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

40% od ukupne investicije dobiveno je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za financiranje projekta održive gradnje.

Preostali dio od 15% ukupne investicije osigurat će Grad Pregrada putem crowdfundinga.

Crowdfunding ili grupno financiranje je (alternativni) pristup osiguranju kapitala za različite tipove projekata, a podrazumijeva predstavljanje nekog pothvata javno i omogućavanje građanima da u njega ulože novac, odnosno omogućuje se građanima da financijski sudjeluju u povećanju kvalitete javnih objekata čije usluge svakodnevno i koriste.

Reklama